כן, אני יודע. פסח זה חג חשוב – חירות וכל זה.

כן, אני מת עליו. אני אוהב את הסדר ואוהב לפגוש קרובים (גם מהצד השני) ואוהב את השירים ואפילו את האוכל – אם מכינים לי תחליף גפילטע כמובן.

אבל עם כל החיבה לבורא, למשה, לצבא פרעה ופרשיו ולרבי שמעון בן זומא – כשזה מגיע לקינוחים אני נשבר. עוגיות הקוקוס חונקות. עוגיות הבוטנים נמאסות. עוגת מצות היא המכה ה-11 ואני אומר את כל זה באהבה, כי ברור שזה טעים, אבל זה נמאס, וזה גם פחות טעים, מה לעשות, מקינוחים אמיתיים.

תודו שזה נראה מושלם

תודו שזה נראה מושלם

והנה – לאחרונה ראיתי את האור! בביקור אצל חברתי הפלאית עדינה ססמן בביתה בניו יורק, היא שאלה אם בא לי משהו מתוק. אמרתי שכן והיא שלפה מהמקפיא קופסה עם ספק עוגיות ספק קרקרים פריכים, סוכריים, שוקולדיים, עתירי אגוזים ומתפצחים בפה עם רמז קטן למלח. התאהבתי (לא בעדינה – בה אני מאוהב מזמן. בעוגיות).

ומה מתברר? אלה עוגיות לפסח, על בסיס מצות!!!

ככה זה מתחיל

ככה זה מתחיל

ככה זה ממשיך

ככה זה ממשיך

ועל בסיס עבודה ושכבות: יש קרמל טופי מתחת לשכבת השוקולד, יש אגוזים קלויים מעל ויש, כאמור, מלח. תשמעו – אתם מכינים כמות מהדבר הזה, מקפיאים, ואתם מלכי העולם. זו מתנה מושלמת, נשנוש אלוהי ותגלית מרעישה. רק קחו בחשבון שזה לא נוסע טוב לפיקניקים, כי השוקולד נמס בשנייה.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 3-4 מצות
  • 200 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר חום בהיר
  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס אגוזי לוז קלופים
  • 1 כוס פיסטוקים קלופים
  • 2 כפיות מלח גס

אופן ההכנה:

  1. קולים את אגוזי הלוז במחבת יבשה. מצננים מעט ואז משפשפים בידיים (או בתוך מגבת) כדי להיפטר מחלק מהקליפות הדקות. קוצצים גס ושומרים בצד.
  2. קולים את הפיסטוקים, קוצצים גס ושומרים בצד.
  3. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.
  4. מרפדים אתי תבניות תנור שטוחות וגדולות בנייר אפייה או נייר כסף. מניחים עליהם את המצות (יכול להיות שצריך לחצות את המצות כדי להגיע לניצול מקסימלי של התבנית).
  5. מכינים קרמל טופי: שמים את הסוכר והחמאה במחבת גדולה ומביאים לרתיחה. מבשלים אגב ערבוב על אש בינונית עד שמתקבלת תערובת אחידה ודשנה (אם לא כל הסוכר נמס עד הסוף ממש - לא נורא).
  6. יוצקים על המצות ומורחים (משאירים חצי ס"מ ללא רוטב בשוליים).
  7. אופים 17 דקות עד שהמצות נחרכות בצדדים.
  8. שוברים את השוקולד לקוביות, קוצצים גס ומפזרים על המצות המרוחות בקרמל טופי לוהט. מחזירים לאפייה של עוד חצי דקה בתנור.
  9. מוציאים ומורחים את השוקולד באופן אחיד. מפזרים מעל מלח גס, אגוזים ופיסטוקים.
  10. מצננים לטמפרטורת החדר ואז חותכים בסכין גדולה וכבדה לריבועים. מניחים בשכבות (בין השכבות - נייר אפייה) בקופסה, חותמים ושומרים במקפיא.