תראו לי ילד (או מבוגר) שיכול להכחיש שזו העוגה הכי טעימה בעולם: שכבות של ביסקוויטים רטובים, קרם וניל תעשייתי לתפארת ומעליו גנאש שוקולד.

גם ניגוד הצבעים שבעוגה מרהיב: קרם לבן, ציפוי שחור (ולכן, כדי לתת כבוד לזברות, כדאי להשתמש בביסקוויטים בטעם שוקולד, אבל אין הכרח). שימו לב לגבינה הלבנה שבקרם הווניל: גבינה פשוטה למריחה, אפשר 5% (גם השמנת יכולה להיות שמנת 10%). אין צורך בגבינת שמנת כלל וכלל. הגבינה הלבנה מוסיפה לקרם חמצמצות קלילה ונהדרת.

למשחק הצבעים והטמפרטורות יש תפקיד, העוגה בשלב הציפוי

למשחק הצבעים והטמפרטורות יש תפקיד, העוגה בשלב הציפוי

לא לשכוח לתת לעוגה להצטנן לפני שיוצקים עליה את ציפוי השוקולד (שגם הוא לא צריך להיות לוהט) – אחרת הלבן והשחור מתערבבים וזה מבאס.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 1 חבילה ביסקוויטים (בסגנון 'פתי בר')
  • חצי כוס חלב
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה למריחה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 2 שמנת מתוקה (באיזה אחוז שומן שרוצים)
  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

  1. יוצקים חצי כוס חלב לצלחת מרק רחבה ושטוחה יחסית (לא קערה עמוקה). טובלים בחלב ביסקוויטים במהירות משני הצדיים ומרפדים בהם את תחתיתה של תבנית מלבנית.
  2. מכינים קרם וניל מהפודינג, שמנת מתוקה אחת והגבינה הלבנה (איך צורך לערבל ולהקציף: שמים את שלושת החומרים בצנצנת גדולה, חותמים במכסה, משקשקים, ממתינים דקה וזה מוכן).
  3. מורחים חצי מהקרם על הביסקוויטים שבתבנית.
  4. טובלים עוד ביסקוויטים ומסדרים בשכבה מעל הקרם. מורחים מעל את הקרם שנשאר. מעבירים למקרר.
  5. בינתיים, מביאים את חבילת השמנת שנותרה לסף רתיחה ומסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד, מערבבים וממתינים חמש דקות.
  6. מקץ חמש דקות בוחשים היטב, עד שנוצר קרם שוקולד אחיד.
  7. יוצקים את קרם השוקולד מעל העוגה ומחזירים למקרר לארבע שעות לפחות.