העוגה הזאת נפלאה תמיד. היא פשוטה, מנחמת, עסיסית, דשנה ולא פחות חשוב מזה – קלה להכנה. כשהיא מגיחה מהתנור יש בה יופי וחן פשוטים של בית, שבעיני, רב זיוום ועולה על זה של כל העוגות המעוצבות בקונדיטוריות. ככה עוגה צריכה להיראות: קצת נעבעכית. כמונו.

אחת מאיתנו, עוגת לימון נעבעכית

אחת מאיתנו, עוגת לימון נעבעכית

אבל מה – בתוך עמי אני יושב. מה, לא מתחשק לפעמים להפגיז? אין הזדמנויות בהן שומה עלינו לזחול על גחוננו ולומר “סליחה” (בליווי עוגה זה תמיד עובד יותר טוב)? או סתם לחגוג את אהבתנו? או להתפנק וזהו? אז להזדמנויות כאלה צריך עוגה עם קצת יותר יומרות, וגם כאן, תתפלאו, עוגת הלימון הנעבעכית מתאימה: חוצים אותה, ממלאים בריבת תפוזים מרירה, מצפים בשכבה דקה של אותה ריבה ומעטרים בתותים. זהו. יש עוגת פאר, שהיא כמו האהבה: מתוקה, מחוצה, מרירה, כיפית וגם (אללי) נגמרת מהר.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 250 גרם חמאה
  • כוס ושני שליש סוכר
  • 6 ביצים
  • 2 כפות תמצית וניל
  • 1 חבילה קטנה קמח תופח
  • מיץ וקליפה מגוררת משלושה לימונים
  • וגם:
  • עוד חצי כוס מיץ לימון
  • עוד חצי כוס סוכר
  • וגם:
  • 1 צנצנת ריבת תפוזים מרירה
  • 1 סלסלת תות שדה

אופן ההכנה:

  1. שמים חמאה, ביצים וסוכר במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים במשך חמש דקות.
  2. מוסיפים וניל, קמח, מיץ וקליפת לימון ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצקים לתבנית קפיץ משומנת ומקומחת בקוטר 28 ס"מ או לתבנית מרובעת או מלבנית. אופים שעה בחום של 180 מעלות, עד שהעוגה מזהיבה היטב.
  4. מוציאים ומניחים לצינון. מכינים תמיסה מחצי כוס מיץ לימון וחצי כוס סוכר ויוצקים על העוגה.
  5. עכשיו העוגה מוכנה להגשה, אבל אם רוצים להתפרע: חוצים לרוחב לשני עיגולים. מורחים את הגג של החלק התחתון בשני שליש מהריבה. מרכיבים את העוגה בחזרה ומורחים את שליש הריבה הנותר על גג העוגה. מצפים בתותים קצוצים ויש!