את הסלט הזה למדתי להכין מחמותי ז"ל, שלמדה מחמותה, שקיבלה מרבי חנינא בן זומא. מדובר בפלא: מינימום מרכיבים, ים של טעם. כל החן והחסד הטמונים במתכון נובעים מהיעדרו המוחלט של המיונז מרשימת המרכיבים (כן! סלט ביצים בלי מיונז!). אבל יש עוד כמה סודות:
קודם כל, שימו לב לבצל המטוגן – מי שיעשה קיצורי דרך ויטגן רק עד שהבצל שקוף – כאילו לא עשה דבר. הבצל צריך להיות זהוב – רק כך הוא מקבל את הטעם המודגש והמתוק שכולנו אוהבים כל כך. שנית, חשוב לא להתבייש עם הפלפל השחור. תשכחו ממה שסיפרו לכם על פולניות. הן כן אוהבות חריף (לפחות חמותי אהבה).
וגם צריך לזכור שזה לא הסלט האידאלי לפיקניקים – ביצים אינן נוסעות טוב וממהרות להתקלקל בחום. אבל בבית הסלט הזה מלך, ומובן שניתן לשמור שאריות במקרר, להכנת כריכים מעולים.

החומרים הדרושים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 6 ביצים קשות
  • מעט שמן
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מזהיבים את הבצל בשמן (שימו לב: מזהיבים! לא מטגנים עד שנעשה שקוף אלא מזהיבים ממש). מסירים מהאש ומעבירים יחד עם השמן לקערה.
  2. מגררים את הביצים הקשות על פומפייה גסה לגערה. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומגישים עם לחם או מצות.