לפעמים סך המרכיבים של מנה אינו מרמז על התוצאה. קחו למשל את הסלט הזה: בסדר, אז יש בו עדשים ועשבי תיבול ויוגורט וכמה עגבניות. בסדר. אבל מי היה מאמין שהוא ייצא כל כך טעים?! זה באמת מפתיע, ואף שיחוקי למדי.

בזכות העדשים, הסלט הזה יכול לתפקד כמנה עיקרית בארוחה קלה (יחד עם פרוסת לחם או שתיים). גם הריג’לה שבמתכון תורמת לתחושה הממלאת, אבל אם לא השגתם ריג’ה – אין דבר. אפשר להחליף אותה כפטרוזיליה או בכל עשב תיבול שאוהבים. זה עובד יופי.


החומרים הדרושים
  • 1 כוס עדשים שחורות (לא ירוקות!)
  • 2 כוסות מרק עוף
  • 5 גבעולי סלרי (כולל עלים)
  • 1 זר ריג'לה (או פטרוזיליה)
  • 3 שיני שום
  • 5 גבעולי בצל ירוק
  • 1 כוס עגבניות שרי
  • 2 גביעי יוגורט
  • חצי כוס שקדים מלוחים
  • 5 כפות שמן זית
  • 5 כפות חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את העדשים ומבשלים בשתי כוסות מרק עוף עד שהם אלדנטה. מניחים להצטנן.
  2. קוצצים דק את הסלרי, כולל העלים. קוצצים גם את הריג'לה או הפטרוזיליה ואת הבצל הירוק.
  3. קולפים ופורסים דק את שיני השום.
  4. חוצים את העגבניות.
  5. מערבבים את כל הירקות הקצוצים והעדשים יחד עם השמן, החומץ, המלח והפלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
  6. יוצקים את היוגורט הקר לתחתית קערה. עורמים מעל את תערובת הירקות, קוצצים את השקדים וזורים מעל. מגישים עם לחם.