“אתה צריך ללמוד ממולי להכין סלט כרוב”, מודיעה לי הבת שלי בנון-שלאנטיות ומחזירה את מבטה למרקע. ואני שואל: כמה השפלות יכול אדם לעבור?! אני, שמתעב טלוויזיה וחושב שצריך לנתץ כל מרקע באשר הוא, חוננתי בבת שמעריצה גיבורי ערוץ הילדים. אני, שתהילתי הקטנה והזעומה יצאה על בישול, צריך ללמוד מתכונים לסלט כרוב מזרים. עד אנה?!

טוב, מולי הוא לא בדיוק זר. הוא שכן וחבר ואיש רנסאנס, יודע ספר, מפליא בחישובים ואופה וטבח בחסד. צלצלתי אליו על גחוני ושיא ההשפלה היה שהמתכון ניתן לי ב-24 (עשרים וארבע! מדדתי!) שניות בטלפון. מתכון ב-24 שניות. לא משפיל?!

מה שעוד יותר משפיל (כן, זה יום של שיאים), שגם להכין אותו לוקח 24 שניות. ואתם לא מאמינים, פשוט לא מאמינים כמה הוא טעים. אז הנה לכם, סלט כרוב של מולי, שהשלם בו גדול בסדרי גודל מסך חלקיו.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 1 כרוב ירוק קטן
  • 3 כפות חומץ לבן פשוט
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הכרוב דק (כמו לקולסלו) ושמים בקערה.
  2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים. זהו.