הריני מודה ומתוודה: לסלט הזה יש מה שנקרא “מקורות השראה”. בעברית פשוטה יותר: הוא גנוב. טעמתי אותו לראשונה במסעדת ‘החלוצים 3’ התל אביבית והמשובחת להלל. אחר כך ראיתי שמכינים אותו בעוד ועוד מסעדות בתל אביב. אחר כך אמרתי לעצמי: רגע, אני יכול להכין אותו בעצמי, בבית. ובסוף אמרתי לעצמי: אתה יודע מה, חובבי? אתה יכול אפילו לשפר אותו! אכן, האבולוציה של הסלט.

מדובר בסלט של עשבי תיבול קצוצים עם לבנה מלמטה בשביל העושר ושקדים מלמעלה בשביל הפריכות. אני, שאני חזיר ידוע, מוסיף גם פריקה או בורגול בשביל האותנטית (אף מילה על טרואר) וגרגרי רימון כי זו העונה וכי גדעון סער לא במשרד הפנים, אז אפשר לקנות אותם גם ברגע האחרון בשבת, הפיצוצייה.

לקלף באופן אמפיבי, רימונים

לקלף באופן אמפיבי, רימונים

אבני חן טעימות, הרימונים

אבני חן טעימות, הרימונים

אגב, כולנו יודעים איך לקלף רימון בלי השפרצות, כן? מחלקים לרבעים או שמיניות ואז מקלפים באופן אמפיבי, מתחת למים, בקערה גדולה. כך נמנעים מכתמים והשפרצות, הקרומים הצהובים המעצבנים צפים למעלה וקל להיפטר מהם, ואחרי הסינון אנחנו נותרים עם אבני אודם טעימות שעושות פלאים בסלט והופכות אותו לחתיך שאין דברים כאלה.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • חצי כוס פריקה או בורגול
  • 1 זר כוסברה
  • 1 זר פטרוזיליה
  • 1 זר טרגון (לא לוותר!)
  • 5 בצלים ירוקים
  • חצי זר שמיר
  • 250 גרם לבנה או יוגורט
  • מיץ מלימון אחד
  • 5 כפות שמן זית
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • גרגרים מרימון אחד
  • חצי כוס שקדים קלויים ומומלחים קצוצים גס

אופן ההכנה:

  1. משרים את הפריקה או הבורגול במים רותחים לשעה.
  2. שוטפים וקוצצים דק את עשבי התיבול והבצלים הירוקים. מניחים בקערה.
  3. מסננים את הפריקה (או הבורגול) ומוסיפים לקערה.
  4. מוסיפים לקערה את גרגרי הרימון וחומרי התיבול (לא כולל הלבנה, כמובן) ומערבבים.
  5. ממש לפני ההגשה מורחים בתחתית קערת הגשה יפה את הלבנה. מניחים מעל את הסלט ומפזרים מעל שקדים קצוצים. מגישים מייד ואומרים לכולם לקחת גם מלמטה.