בעצם, מדובר במה שנגלה לעין אחרי תאונת דרכים (שלא לומר פיגוע) של דגים: זוועת עולם. אבל העולם המזדווע סוגד לזה. סביצ’ה – מנת פלא פרואנית שעיקרה שילוב בין דג נא קצוץ, לימון, וקצת חומרי תיבול – היא להיט ענקי במטבחי תבל.

המרכיבים. אפשר לגוון המון

המרכיבים. אפשר לגוון המון

ברור שקודם כל צריך לאהוב דגים, אבל אם תכונה זו צרורה באמתחתך – סביצ’ה היא מנת קיץ מושלמת. אפשר לאכול על המקום ואפשר לשמור במקרר עד 12 שעות. ככל ששומרים יותר, הסביצ’ה “נובלת” יותר (כי הלימון מבשל ומרכך את הדג) אבל יש מי שדווקא זו הגירסה החביבה עליהם למנה הזו. ולא לשכוח: המתכון גמיש מאוד, יכול לכלול סוגים שונים של דגים ופירות ים, עם אבוקדו או בלי, עם פטרוזיליה במקום כוסברה ועם עוד תוספות שאוהבים (מנגו, אשכולית ואפילו אפרסקים).

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • חצי קילו פילה סלמון בקוביות קטנות
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 2 מלפפונים קלופים ומרוקנים, קצוצים דק
  • 1 גבעול סלרי, קצוץ דק
  • 1 זר כוסברה קצוץ דק
  • 1 אבוקדו בקוביות
  • מלח גס (כפית, או לפי הטעם)
  • חצי פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון גדול

אופן ההכנה:

  1. מערבבים וזהו (לא גאוני?).