הדעת נותנת שכדי להכין מרק קובה עלייך להיות עקרת בית כורדייה או עיראקית. עדיף שהבעל יהיה בעבודה, הילדים בבית הספר ואת – את עם תועפות של זמן במטבח.

שטויות. קודם כל, אם יש נשים עסוקות בעולם, כאלה שאין להן זמן, אלה עקרות בית כורדיות ועיראקיות. למה, מי יעשה קניות? וכביסה? ונקיונות? וכאילו שהילדים תמיד בבית הספר. הא! הקטן חולה, זאתי כבר חזרה, הגדול כבר גמר ללמוד, עשה צבא ועדיין לא מצא עבודה והוא הולך בטל בבית והבעל… טוב, עזבו זה.

ובכל זאת, הרשו לי להציג בפניכם תזה מטלטלת: מרק קובה, שאיש אינו יכול לטעון שהוא קל להכנה, אינו מסובך. כן, יש בו הרבה שלבים. כן, צריך להכין מילוי לחוד, בצק לחוד, מרק לחוד וכו’. אבל זה יותר קל ממה שחושבים, והתוצאה – התוצאה היא פשוט מלך המרקים, ארוחה שלמה בסיר אחד.

זה המילוי

תיכף סוגרים

סגור!

המסדר בדום מתוח

בצק הקובה החביב עלי ביותר הוא זה המכיל חזה עוף טחון. זה קצת מוזר – בצק שיש בו חזה עוף – אבל החלבון שבבשר הטחון מבטיח בצק רך מצד אחד וחסון מצד שני, שאינו מתפרק ונוח לעבוד אתו. המילוי עשוי מבשר בקר, כמובן. סוד חשוב הוא שלא להתחזר ולא ליצור קובות גדולות מדי או לדחוס ביותר מדי מילוי. קצת איפוק! זה במילא עשיר נורא. בתמונות מעל רואים את המילוי, הבצק, והקובות במסדר לפני כניסתן למרק.

גם במרק יש שת”פ מרגש בין עדות ומרקמים: זה נכון שהקובה והמילוי עשויים לפי מסורת כורדית, אבל במרק יש חצי כוס סוכר. כן, חצי כוס סוכר. זה לגמרי בהשראה עיראקית. מרק הקובה העיראקי נוטה להיות מתוק, אפילו מתוק מאוד (חצי כוס סוכר זה עוד קצת). לטעמי, המתיקות הזו נפלאה. היא מכבידה את המרק, אבל זה רק לחיוב. תראו כמה שהמרק יפה:

ככה זה מתחיל

ככה זה נגמר

לסיום, אבקש להוסיף שבעיני, במקרה הזה עדיף רסק עגבניות על עגבניות טריות מרוסקות. הרסק (ששפים נוטים לבוז לו עמוקות), מסמיך את המרק ומוסיף למרקמו. הם בזים? שיבוזו. אנחנו נשתמש ברסק, ממש כמו הסבתות שלנו, ונראה בנים לבנינו.

יאללה לעבודה:


החומרים הדרושים
  • שליש כוס שמן
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 4 קישואים (אפשר מצבעים שונים)
  • 1 שורש סלרי
  • חצי קילו במיה (טרייה או קפואה)
  • 2 כוסות קוביות דלעת גדולות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 ליטר מים
  • 2 רסק עגבניות
  • חצי כוס סוכר (כן!)
  • 1 כף כורכום
  • מלח ופלפל שחור
  • לבצק:
  • 300 גרם סולת
  • 200 גרם חזה עוף טחון
  • 1 כף קמח
  • 1 כפית כורכום
  • מלח ופלפל שחור
  • למילוי:
  • 100 גרם צנוברים
  • רבע כוס שמן
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4-5 גבעולי סלרי קצוצים (כולל עלים)
  • חצי ק"ג בקר טחון
  • מלח ופלפל שחור
  • שני שליש כוס מרק עוף

אופן ההכנה:

  1. מתחילים בהכנת הבצק: שמים את כל החומרים יחד בקערה ולשים היטב 2-3 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. אם הבצק נראה יבש מדי, אפשר להוסיף מעט מים. שומרים במקרר.
  2. מכינים את המילוי: קולים את הצנוברים במחבת יבשה ומעבירים לקערה. יוצקים למחבת את השמן ומזהיבים בו את הבצל. מוסיפים את יתר חומרי המילוי חוץ ממרק העוף. מטגנים אגב ערבוב, פירור ומעיכה, עד שכל הבשר מחליף את צבעו והוא במרקם פירורי. מוסיפים את מרק העוף, מערבבים ומבשלים על אש קטנה עד שהמרק מתאדה. מסירים מהאש ומצננים.
  3. מכינים את המרק: מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים שום, קישואים, סלרי ובמיה ומטגנים אגב ערבוב עוד 2-3 דקות. מוסיפים את יתר החומרים חוץ מהדלעת והפטרוזיליה, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות. מוסיפים דלעת ופטרוזיליה ומבשלים עוד עשר דקות (עד שהדלעת רכה).
  4. מכינים אות הקובות: מחלקים את הבצק לכדורים בגודל ביצים גדולות. בידיים רטובות, משטחים כדור בצק לדסקית דקה, מניחים במרכזה כפית גדושה מהמילוי וסוגרים לכדור.
  5. מבשלים את הקובות במים רותחים כחמש דקות.
  6. יוצקים מרק לצלחות הגשה ומניחים קובה אחת או שתיים בכל צלחת. מגישים חיש קל.