מילא טיפוסים שחולמים להיות גיבורי על. לא שאי פעם הבנתי את התשוקה של סופרמן לתחתונים אדומים ומגפיים שיצאו מהאפנה, או את הפטיש של הרב עובדיה יוסף לשמלות מוזהבות וכובעי עב”מ, אבל זכותם. אנחנו (לא כולל כבוד הרב) פלורליסטים. אבל לחלום להיות כרוב על?! יש גבול.

ועדיין, הקייל, עולה חדש מאמריקה, הוא כרוב על. יש לו קרבת משפחה לכרוב הפושט שלנו אבל הוא ירוק יותר, בריא יותר, עשיר יותר בכל מני נוגדי חמצון ואפילו טעים יותר. הוא גם מוזר יותר, הבה נודה בעובדות: מגיע בעלים נפרדים ולא בקלח, קצת מקומט ומתעקש לשמור על צבעו הכהה גם אחרי בישול לא קצר.

מגיע בבודדת, קייל בכיור

שומר על צבעו, קייל במרק

טוב, אנחנו לגמרי בעדו. והנה מתכון למרק חומוס, שאם מעשירים אותו בקייל הוא יוצא בריא יותר, עשיר יותר וטעים יותר.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 1 חבילה (880 גרם) חומוס מבושל קפוא\
  • 20 עלי קייל
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • רבע כוס שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 שורש סלרי, כולל גבעולים ועלים
  • 2 כוסות מרק עוף (ברור שמאבקה)
  • 15 כוסות מים רותחים
  • 1 כף חוואיג'
  • 1 כוס פתיתים לא מבושלים
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מזהיבים את הבצל בשמן בסיר גדול.
  2. קוצצים את שורש הסלרי ואת השום ומוסיפים. מטגנים כדקה.
  3. קוצצים את גבעולי הסלרי ומוסיפים. מוסיפים גם את החומוס ()אין צורך להפשיר) ומערבבים.
  4. מוסיפים את 17 כוסות הנוזלים ואת התבלינים. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין עד שהירקות רכים.
  6. קוצצים גס את הקייל (נפטרים מהגבעולים הקשים) ומוסיפים למרק יחד עם הפתיתים. מערבבים ומבשלים עוד עשר דקות, עד שהפתיתים רכים.