פסח הוא חג של ארוחות: קודם כל הסדר, כמובן, אבל אחר כך ארוחת השאריות מצוות חכמים מלומדה וארוחת החג השני מדרבנן, וארוחת הקרובים מטבריה וארוחת החברים מהמשרד וארוחת השכנים מהגיהנום. ותמיד צריך עוד משהו – משהו שקל להכין, שנוסע היטב, שנארז בקלות, שלא עושה ריח, שמתאים לצמחונים וטבעונים ובריאותנים ושבאמת טעים.

אז הנה הוא: קציצות תרד טבעוניות. יש בהן גם קצת עדשים והן טעימות לתפארת וללא טיגון. זהב, תאמינו לי – זהב.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • חצי כוס עדשים כתומות
  • 300 גרם עלי תרד
  • חופן פטרוזיליה
  • 4 שיני שום קלופות
  • 1 בצל גדול קלוף וקצוץ גס
  • 1 שורש פטרוזיליה קלוף
  • חצי כוס קמח מצה או פירורי לחם
  • מלח ופלפל
  • 1 כפית שטוחה חוואיג' או בהראט
  • קצת שמן זית

אופן ההכנה:

  1. משרים את העדשים במים רותחים לעשר דקות. מסננים.
  2. שמים את כל החומרים חוץ מהשמן במעבד מזון ומרסקים בפולסים קצרים לתערובת גרגרית אבל לא למחית של ממש.
  3. מאשפזים במקרר לשעתיים (ואפשר גם ללילה שלם).
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות. יוצרים כ-30 קציצות קטנות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים כל קציצה בטיפונת שמן זית במברשת. אופים חצי שעה.
  5. הופכים, מורחים שוב בשמן זית ואופים עוד חצי שעה.
  6. מגישים כך, או לצד מטבל של יוגורט, שום ועשבי תיבול קצוצים.