החומרים הדרושים
  • 1 קופסת שימורי חומוס
  • 2 חצילים בינוניים
  • שליש כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • חצי כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לרוטב:
  • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
  • 1 כוס מרק עוף (ברור שמאבקה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מתחילים בחצילים: או שמנקבים בכמה מקומות במזלג וקולים תחת הגריל עד שהקליפה משחירה לגמרי, או שפורסים לפרוסות עבות וקולים על המחבת (ללא שמן!) עד שהפרוסות נחרכות והחצילים עשויים. מעבירים את הפרוסות הקלויות (עם הקליפה) או בשר החצילים האפוי (בלי הקליפה) למעבד מזון.
  2. מוסיפים למעבד את החומוס ללא נוזלי השימור, הביצה, פירורי הלחם והתבלינים. מעבדים לתערובת גסה ומעבירים לקערה.
  3. מכניסים למעבד המזון (אין צורך לשטוף אחרי ריסוק תערובת הקציצות) את חומרי הרוטב ומעבדים לרוטב חלק. מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה.
  4. יוצרים מתערובת הקציצות כ-15 כדורים בגודל שזיף ומכניסים אותם בעדינות לרוטב הרותח.
  5. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין 20 דקות.
  6. מגישים עם אורז, פתיתים או פסטה.