מסכנים הקישואים. לא נורא הצליח להם. יצא להם שם של… איך נגדיר זאת בעדינות? הלפלפים של הירקות. וזה לא הוגן: מדובר בירק צנוע, עמל, חרוץ שעושה עבודה קשה במרקים, בתבשילים ובפשטידות, לא מתבלט, לא דורש לעצמו הרבה ונדחק הצידה. לא כמו האספרגוס, נער השעשועים של גן הירק ובטח שלא כמו הבצל הערס, הקישוא, אין דרך אחרת להגדיר אותו, הוא פשוט יורם.
הוסיפו לכך את זוועות המטבח המוסדי, שבו טבחים עצלים מקפידים לקנות רק קישואים גדולים ועציים (בשוק הסיטונאי קוראים לזה “קישואים של קיבוצניקים”) ולבשל מהם כל מני תוספות ריריות ואפרפרות, והנה לכם רצח אופי ואסון שיווקי. וזה לא הוגן וגם לא חכם כי קישואים יכולים להיות כוכבים של ממש.
אז היום נעשה לקישוא מייקאובר ונהפוך אותו לתוספת מושלמת או למנה עיקרית קלה ודלת קלוריות להפליא. ממש כפי שזימר עידן יניב (במילות הקסם של סמדר שיר) “את לא צריכה להתאפר/ תשימי פס על הפסים/ את לא צריכה להתגנדר/ פשוט חייכי בלי היסוסים/ תהיי טבעית ונינוחה/ שדרי אלי את השמחה/ כי זה כל מה שאני מחפש בך” כך גם אנחנו נגיד לקישוא שלנו – תהיה אתה עצמך. אל תתחבא ואל תתבלט. בזה טמונה ייחודיותך והצלחתך (ועם כל הצער, בעודנו אומרים את זה ומצטטים שירה, נזכור גם את בילי ג’ואל ששר לאשתו את הבלדה המצמררת I Love You Just The Way You Are וזמן קצר לאחר מכן נטש אותה והתחתן עם דוגמנית).


החומרים הדרושים
  • 10 קישואים קטנים מאוד (בהירים או זוקיני)
  • 4 כפות זמן זית
  • 2 שיני שום
  • חצי לימון
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הקישואים. מסירים את ראשיהם וחוצים אותם לאורכם.
  2. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. כשהמחבת חמה יוצקים פנימה את השמן ומניחים את הקישואים במחבת עם הצד החתוך כלפי מטה. מטגנים עד להשחמה.
  3. הופכים ומטגנים עוד דקה.
  4. קולפים ופורסים את השום לפרוסות דקות. מוסיפים למחבת ומטגנים עוד חצי דקה.
  5. זורים מלח ופלפל בנדיבות, סוחטים מעל חצי לימון, מערבבים ומגישים.
  6. אם רוצים להפוך את המנה הזו למנה עיקרית, מוסיפים ליד קערה עם רוטב שמכינים מיוגורט, שום ועשבי תיבול. הקישואים מעולים כתוספת או כתוכן לכריכים. את השאריות ניתן לשמור במקרר.