צרפת עלק

מרק בצל הוא ד"ש מצרפת, אבל יותר מזה - הוא קל להכנה באופן מביך

כשהייתי סטודנט בירושלים, נהגנו להתכונן למבחנים בקפה עטרה. ראשית, היה שם חימום (בדירות השכורות שלנו לא היה, או שהיה יקר מדי להפעילו). שנית, היה שם כיף. ושלישית, הוגש שם מרק הבצל הטעים ביותר בעיר.

אני ממש לא משוכנע שזה היה צרפתי. גם קפה עטרה לא היה צרפתי – אם כבר, הוא היה מרכז אירופי, עם מלצריות נפלאות שמלטפות לך את הראש (הן היו בגיל של ההורים שלנו) ונועלות נעלי עבודה אורתופדיות. אבל הטעם של מרק הבצל – לטעם הזה לא הייתה תחרות.

כמה שיותר מגוון, יותר טוב. הבצלים

נו, החדשות הטובות הן שקל לשחזר את הטעם הזה. מרק בצל הוא אחד המתכונים הפשוטים ביותר בתבל. אפשר (ורצוי) להשתמש בהרבה סוגי בצלים, כפי שרואים בתמונה למעלה, אבל אפשר בהחלט להשתמש גם רק בבצלים חומים פושטים מהפיצוצייה. ובתור קרוטונים: במקום הזוועות הקנויות – תכינו טוסט, חיתכו לקוביות, ויש!

 

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן