כשהייתי סטודנט בירושלים, נהגנו להתכונן למבחנים בקפה עטרה. ראשית, היה שם חימום (בדירות השכורות שלנו לא היה, או שהיה יקר מדי להפעילו). שנית, היה שם כיף. ושלישית, הוגש שם מרק הבצל הטעים ביותר בעיר.

אני ממש לא משוכנע שזה היה צרפתי. גם קפה עטרה לא היה צרפתי – אם כבר, הוא היה מרכז אירופי, עם מלצריות נפלאות שמלטפות לך את הראש (הן היו בגיל של ההורים שלנו) ונועלות נעלי עבודה אורתופדיות. אבל הטעם של מרק הבצל – לטעם הזה לא הייתה תחרות.

כמה שיותר מגוון, יותר טוב. הבצלים

כמה שיותר מגוון, יותר טוב. הבצלים

נו, החדשות הטובות הן שקל לשחזר את הטעם הזה. מרק בצל הוא אחד המתכונים הפשוטים ביותר בתבל. אפשר (ורצוי) להשתמש בהרבה סוגי בצלים, כפי שרואים בתמונה למעלה, אבל אפשר בהחלט להשתמש גם רק בבצלים חומים פושטים מהפיצוצייה. ובתור קרוטונים: במקום הזוועות הקנויות – תכינו טוסט, חיתכו לקוביות, ויש!

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 5-6 בצלים גדולים (או סוגים מגוונים)
  • 3 שיני שום
  • רבע כוס שמן
  • 1 כוס בירה לבנה
  • 1 כוס מרק עוף, בשר או ירקות (שהוכן מאבקה)
  • 8 כוסות מים רותחים
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצלים ומזהיבים היטב-היטב בשמן. הם צריכים להגיע לצבע זהוב-חום - כאן טמון כל הטעם.
  2. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומערבבים חצי דקה.
  3. מוסיפים את הבירה ומערבבים דקה.
  4. מוסיפים את יתר הנוזלים, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין חצי שעה.
  6. מגישים עם קרוטונים ואם רוצים - גם עם גבינה צהובה מגוררת.