טוב, זה פשוט תיחמון: בעצם זאת פיצה, אבל בצורת זר שושנים. ואני שואל: מה רע?!

תשמעו, אתם מכינים את זה, דוחפים לתנור, וכעבור כשעה כל השכונה משתגעת מהריח. באחריות.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • חצי כוס קמח תירס
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • אפשר להוסיף:
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף עלי רוזמרין קצוצים
  • למילוי:
  • 1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 צנצנת עגבניות מיובשות משומרות בשמן
  • 1 כוס פירורי גבינת פטה

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים היטב על משטח מקומח לפחות שלוש דקות עד לקבלת בצק גמיש, חלק ולא רטוב מדי. מגלגלים במעט שמן זית, שמים בקערה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה. לשים שוב ומחלקים לשני כדורים.
  2. מרדדים כל כדור למלבן ומורחים עליו חצי מחומרי המילוי (חוץ משמן השימור של העגבניות, ששומרים לאחר כך). מגלגלים לרולדה.
  3. פורסים כל רולדה לכ-8 פרוסות עבות.
  4. זורים קמח תירס בשפע בתבנית עגולה. מסדרים בצפיפות את פרוסות הרולדה בתבנית, עם החלק החתוך כלפי מטה. יוצקים מעל את שמן השימור של העגבניות.
  5. אופים בחום גבוה (200-240 מעלות) כ-45 דקות, עד שזר שושני הפיצה תפוח ושחום.