אני לא אכביד עליכם בסיפורים ולא אטרחן בהסברים – רק אציין, באופן אניגמטי למדי, שהסלט הזה התחיל כשיעורי בית בצרפתית. אבל תראו מה יצא: חמד של סלט מחומרים פשוטים וזמינים (אני לא אטען שיש תמיד בכל בית, אבל יש תמיד במכולת), וזה אפילו טבעוני לתפארת!

מרכיבים פשוטים לתפארת, סלט סלק וקאשיו

מרכיבים פשוטים לתפארת, סלט סלק וקאשיו

הנה אני כבר אומר: מותר להשתמש בסלקים מבושלים מראש, אלה שקונים בוואקום. אבל צריך גם את הטריים – הם אלה שמוסיפים את הפריכות. ואגוזי הקאשיו – ישר מהפיצוצייה. אה, ושימו לב: האגוזים מתרככים בסלט אחרי שעה-שעתיים. אני מת על זה, אבל אם רוצים לשמר את פריכותם – להוסיף רק לקראת ההגשה.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 2 כוסות גרגרי חומוס יבשים
  • 4 סלקים בינוניים
  • 5 גבעולי סלרי (כולל עלים)
  • 4 שיני שום
  • חופן פטרוזיליה או כוסברה
  • 4 בצלים ירוקים גדולים
  • 4 מלפפונים חמוצים גדולים
  • 250 גרם אגוזי קאשיו קלויים ומומלחים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • מיץ מלימון אחד
  • שמן זית
  • חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

  1. משרים את גרגרי החומוס במים ללילה שלם.
  2. למחרת מבשלים במים ללא מלח עד שהגרגרים רכים אבל לא מתפרקים (ולא, שימוש בגרגרים מבושלים מוקפאים או גרגרים מקופסה אינו רצוי).
  3. מבשלים שני סלקים עד שהם מתרככים, קולפים וחותכים לקוביות.
  4. קולפים וחותכים לקוביות גם את הסלקים שלא בושלו.
  5. קוצצים דק את הסלרי, הבצל הירוק, השום, המלפפונים החמוצים ועשבי התיבול.
  6. שמים הכל בקערה ומוסיפים את חומרי התיבול ואגוזי הקאשיו. מערבבים ומגישים.