1. הערה: אם אוהבים חריף, אפשר להוסיף עוד פלפל חריף קצוץ לסלט או לרוטב.

החומרים הדרושים
  • לסלט:
  • 1 כרוב סיני
  • 1 לפת
  • 1 צנון
  • כמה צנוניות
  • 1 פלפל אדום, מתוק
  • 1 פלפל ירוק, מתוק
  • 1 פלפל צהוב, מתוק
  • 1 פלפל חריף (אדום או ירוק), קצוץ דק
  • 4 גזרים
  • חצי כרוב סגול
  • 2 קולרבי
  • ובקיצור: כל הירקות הקשים והפריכים (אבל לא מלפפון, עגבנייה ובצל)
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 כפות ג'ינג'ר, קצוץ דק
  • 1 כוס בוטנים קלויים קצוצים גס
  • לרוטב:
  • 1 כוס חומץ (עדיף חומץ אורז)
  • חצי כוס מיץ לימון טרי
  • שליש כוס רוטב שזיפים סיני או רוטב צ'ילי מתוק
  • 5 שיני שום מעוכות
  • חתיכת ג'ינג'ר בגודל אצבע
  • 1 כף סוכר

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את כל הירקות (מהכרוב הסיני ועד הקולרבי) לקוביות בגודל של בערך1 ס"מעל חצי ס"מ. חשוב לא לגרר בפומפייה או לקצוץ במעבד מזון משום שזה הופך את הסלט לדייסה. הירקות צריכים לשמור על מרקם גס ומחוספס. את הגזר והקולרבי יש לקלף, כמובן, לפני הקיצוץ.
  2. שמים את הירקות הקצוצים בקערה גדולה מאוד, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ושתי כפות ג'ינג'ר קצוץ ומערבבים היטב. מכסים בניילון ושומרים במקרר עד להגשה (הסלט נשמר במצב זה, ללא רוטב, עד שלושה ימים).
  3. מכינים את הרוטב: מקלפים וקוצצים את הג'ינג'ר ומעבירים אותו דרך מועך שום (או קוצצים הכי דק שאפשר). את המיצים והרסק שייצאו שמים בצנצנת גדולה ומוסיפים לצנצנת את כל יתר חומרי הרוטב. סוגרים ומנערים היטב. תתקבל כמות רוטב גדולה מאוד שיש לשמור במקרר בנפרד מהסלט.
  4. רגע לפני ההגשה שמים את כמות הסלט הרצויה (הכמות שהכנו מספקת כ-12 מנות) בקערת הגשה. יוצקים מעל חצי מהרוטב שהכנו ומערבבים. טועמים, ואם חסר רוטב מוסיפים עוד. מפזרים מלמעלה את הבוטנים ומגישים.