מה נעשה בדלעת ערמונים

ושיהיה צמחוני, טעים, לא משמין וקל להכנה, בבקשה

דלעת ערמונים היא מסוג הירקות האלה שיש להם שם מפחיד ויחסי ציבור מחורבנים. כמו שורש פטרוזיליה או גזר סגול. מה עושים עם זה, למען השם? ואיך? ובכן, תתפלאו, אבל מדובר בירק טעים לתפארת (יש לו טעם של דלעת!) שמתנהג ממש כמו דלעת או דלורית ורק קילופו קצת מסובך יותר בגלל צורתו. מה שכן, בעת אפייה מפתח ירק הפלא הד-טעם של ערמונים, אשר על כן כל ההתעסקות שווה.

כן, לחרוך!

 

להשחים היטב!

 

והנה אני מספק מתכון למעטפות פילו במילוי דלעת ערמונים אפויה, כמעט בלי שמן, בתיבול נוכח מאוד של פלפל שחור (אבל מי שמפחד מחריף יכול להפחית) ויש לי חדשות נפלאות: זה ממש-ממש טעים חם מהתנור, אבל גם בחצות, ללא כל חימום, השאריות נהדרות. וההכנה? קלי-קלות.

 

יאללה, לעבודה:

תגיות
דילוג לתוכן