המרק הצמחוני (בעצם טבעוני!) הזה יכבוש את לבם, בטנם וחכם של כל אוהבי מרק השעועית – זה מרק קטניות טיפוסי, אבל עם שדרוג: יש בו גם ערמונים ופטריות, שמקפיצים אותו למעלות קדושים.

מעלות קדושים, ערמונים ופטריות

מעלות קדושים, ערמונים ופטריות

תתפלאו, העולם מלא במרקי חומוס. האיטלקים, הספרדים, התוניסאים ומי לא – כולם מכינים מרק מחומוס. כך שאין לנו שום קושאן על הפלא הזה אבל ח’ליכ – קושאנים זה מה שחסר לנו? הבו לנו מרק מחמם וטעים ומשביע ואנחנו מאושרים.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • חצי קילו חומוס יבש
  • 2 בצלים גדולים
  • רבע כוס שמן זית
  • 6 שיני שום
  • 1 שורש סלרי
  • 2 שורשי פטרוזיליה
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון
  • 1 שקית ערמונים קלופים
  • 3 גזרים גדולים
  • 1 כפית גדושה כורכום
  • קורט כמון
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

  1. לילה לפני הכנת המרק משרים את החומוס בקערה עם הרבה מים.
  2. למחרת, מסננים ומבשלים במים טריים. מסירים את הקצף שנוצר וממשיכים לבשל בביעבוע עדין עד שהחומוס רך אבל לא מתפורר. מסירים מהאש אפשר להעביר לשקית ללא הנוזלים ולשמור במקרר עד 24 שעות).
  3. קולפים את הבצלים וקוצצים דק. מזהיבים בשמן בסיר גדול.
  4. מוסיפים את שיני השום קלופות וקצוצות) ואת השורשים כנ"ל). אם יש לשורשים עלים וגבעולים, במקרה של הסלרי) קוצצים ומוסיפים גם אותם.
  5. קוצצים גס את הפטריות והערמונים ומוסיפים לסיר. מטגנים אגב ערבוב עד שהפטריות משנות את צבען.
  6. מוסיפים לסיר הרבה מים רותחים (לפחות עשר כוסות) ואת התבלינים. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  7. קולפים את הגזרים וחותכים לקוביות. מוסיפים לסיר.
  8. מכסים ומבשלים בביעבוע עדין עד שהחומוס והגזרים רכים, אבל אינם מתפוררים.