כלל ידוע הוא שמה שהכי פשוט – הכי טוב (וחוק החילוף חל על הכלל הזה). זה נכון לגבי אופנה, זה נכון לגבי כתיבה וזה נכון גם לגבי… רוטב עגבניות! כן, פסטה ברוטב עגבניות היא הפסטה המנצחת בעיני. נזכרתי בכלל הזה לא מזמן בטיסה של חברת התעופה האוסטרית. לארוחת צהריים הגישו פסטה פשוטה ברוטב עגבניות וזה היה כל כך יותר טעים מהאוכל של אל על (אפילו מהחומוס) שכמעט בכיתי.

אבל איך מכינים רוטב עגבניות פשוט? כזה שתהיה בו הרבה מתיקות אבל גם טיפונת חמיצות וטעם אדום של עגבניות ורמז עדין של בזיליקום? גבירותי ורבותי, הנה הסוד האיטלקי. וכמו כל דבר טוב – הוא פשוט. ולא רק פשוט, גם צנוע: אפשר, בהחלט אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסה. רק להתחמש בסבלנות, בבקשה.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
  • 1 בצל גדול, קלוף וחצוי לרוחב
  • 3 שיני שום קלופות וחצויות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 גזרים בינוניים קלופים
  • 2-3 ענפי בזיליקום
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. יוצקים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, השמן, מלח ופלפל למחבת רחבה ומערבבים.
  2. מניחים את שני חצאי הבצל במרכז, עם הצד החתוך כלפי מטה
  3. מניחים בתוך הרוטב את השום, הגזר והבזיליקום.
  4. מבשלים ללא מכסה, בביעבוע עדין, על אש קטנה לפחות שלוש שעות – עד שהגזר מבושל לגמרי ורך.
  5. נפטרים מהירקות, מערבבים וזה הרוטב (שיישמר בצנצנת במקרר עד שלושה ימים).