בימים אלה של פלייליסט מזרחי, חשוב לעשות כבוד לחביתת הירק (כולל תפוחי אדמה) של התימנים ולא לתת לאף עדה אחרת לנכס לעצמה את הפלא הזה. העיג’ה שלנו עשויה מביצים, בצל, שום, פלפל חריף, תפוחי אדמה מגוררים ועלים ירוקים. היא טעימה חמה מהמחבת, הולכת נהדר עם חריצי גבינה מלוחה ונפלאה גם בכריכים ביום שאחרי (כלי לחמם).

החומרים: פשטות תימנית

החומרים: פשטות תימנית

כן, אני יודע, רבים מכירים אותה ממזנוני דרכים, מוגשת בפיתה בלי אטיטיוד א-לה-איל-שני. אבל כשמכינים בבית זה תמיד יותר טעים, נכון?

אז יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 6 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • פלפל חריף טרי קצוץ לפי הטעם (לא הרבה)
  • חופן עלים ירוקים קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, סלרי או תערובת של הכל)
  • 1 תפוח אדמה רחוץ היטב ומגורר גס, עם הקליפה
  • 3-4 ביצים
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מזהיבים את הבצל בשלוש כפות שמן במחבת בינונית (עדיף טפלון).
  2. מוסיפים את השום ומטגנים אגב ערבוב עוד דקה. מסירים מהאש ומצננים. מעבירים לקערה (אין צורך לשטוף את המחבת).
  3. מוסיפים לקערה את יתר חומרי העיג'ה (חוץ משארית השמן וטורפים היטב.
  4. יוצקים את שלוש כפות השמן הנותרות למחבת ומחממים.
  5. כשמשמן חם, יוצקים פנימה את התערובת. טטגנים על אש בינונית כשבע דקות, עד שנקרש לגמרי ומשחים מלמטה.
  6. הופכים לצלחת ומחזירים למחבת לטיגון מצד שני. מטגנים עד שמשחים מלמטה (3-4 דקות) ומסירים מהאש.
  7. פורסים למשולשים (כמו פיצה) ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
  8. העיג'ה נשמרת עד 24 שעות במקרר והיא מעולה בכריכים.