יש כל כך הרבה ארוחות שמתחילות בביצים קשות. זו מנה ראשונה נהדרת, מזינה, טעימה, אהובה על כולם וגם, מה לעשות, קצת משעממת. אהה! לשם כך ברא האל את עבדכם התימני, שלמד מהאינטרנט מתכון לביצים כל כך פסיכדליות, שקשה להאמין שהן אמיתיות. והכל בזכות השרייתן (אחרי בישול וקילוף) במיץ סלק, כפי שרואים בתמונה הזו:

יחד עם הסלק והקליפות שלו, הביצים

יחד עם הסלק והקליפות שלו, הביצים

שימו לב: צריך לבשל את הביצים היטב, אבל לא למוות, כי בישול ארוך מדי מפחית את יכולתן לספוח את נוזלי (וצבע) הסלק. כך שאנא, עיקבו אחר ההוראות הפשוטות והמדויקות שבמתכון. כמו כן, שימו לב שכדי להגיע לצבע הרצוי, יש להכין את הביצים לפחות יממה מראש.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • ביצים טריות
  • 2 סלקים (טריים או בוואקום)

אופן ההכנה:

  1. שמים את הביצים הטריות בסיר עם הרבה מים. מביאים לרתיחה.
  2. מכבים את האש ומכסים. משהים כך רבע שעה.
  3. שוטפים במים קרים וקולפים בזהירות. שוטפים כדי להיפטר מרסיסי קליפה.
  4. מניחים את הביצים הקלופות בקערה או קופסה עם הסלקים (קצוצים גס) ומים כדי כיסוי. אם משתמשים בסלקים טריים, עדיף לקלוף אותם קודם, לקצוץ גס ולבשל יחד עם הקליפות ששמרנו כדי להפיק מהם את מירב הצבע. מוסיפים למי הבישול עוד מים קרים ומשרים את הביצים במי הבישול הסגולים האלה, יחד עם הסלקים והקליפות.
  5. שומרים כך, במקרר, 24-36 שעות.
  6. מוציאים, נפטרים מהסלקים והמים, חוצים ומגישים.