קחו תימני אמיתי, תלחצו אותו מעט וישר תגלו שיש לו פינה חמה בלב לזום. מדובר במעין מרק חלבי או דייסה סמיכה שמכינים מאשל, שמנת, מים, סחוג ו – אצל תימנים כמו אצל תימנים – קמח. כמו שאנחנו אוהבים בעדה, זה זול להפליא (אנחנו לא קמצנים! אנחנו עניים! זה משהו אחר לגמרי!), וזה מפנק, מנחם, מרגיע, משביע ועושה טעם של בית.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 2 גביעי אשל
  • 1 גביע שמנת חמוצה (אפשר 9%)
  • 1 כך סחוג ירוק
  • 1 כפית מיץ לימון
  • חצי כפית שטוחה מלח
  • מים (ממלאים 2 גביעי אשל)
  • 4 כפות גדושות קמח
  • לסיום:
  • קרעי לחם או לחוח
  • מעט גרגרי קצח

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את האשל, השמנת, הסחוג, המלח והלימון.
  2. שמים בקערה את המים (שני גביעי האשל ממולאים במים) ואת הקמח. מערבבים היטב-היטב עד שאין גושים. מוסיפים לסיר.
  3. מערבבים ומבשלים על אש בינונית אגב רתיחה עדינה חמש דקות. הזום יסמיך ויהפוך לדשן. בוחשים כל הזמן.
  4. מגישים בקעריות. זורים מעל מעט גרגרי קצח ומגישים ליד לחם או לחוח שהסועדים קורעים ממנו פיסות ומוסיפים לזום.