פיסלדייר הוא מתכון פרובנסאלי פשוט ופופולארי, של מאפה שטוח ועליו תועפות של בצל מטוגן, מקלעת אנשובי, זיתים, צלפים ותבלינים. כן, מה ששמעתם – אין בו גבינה. ואל תתפתו להוסיף כי זה לא שייך. זכור זכרו את הפיסלדייר כשתחפשו מנה ראשונה לארוחה בשרית לקרוביכם המתחזקים. זה אחלה.

ואם לא אוהבים אנשובי? איך מכינים את מקלעת הדגים המפורסמת שהיא סימן ההיכר של הפיסלדייר? פשוט מאוד: מעגבניות מיובשות (הידד! זכינו לא רק במתחזקים, אלא גם בטבעונים!). אבל זכרו: רק אחרי האפייה. עגבניות מיובשות נוטות להישרף באפייה.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 2 וחצי כוסות קמח לבן
  • חצי כוס קמח תירס
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים (או חצי שמרית)
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • אפשר להוסיף:
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף עלי רוזמרין קצוצים
  • לציפוי:
  • 6 בצלים גדולים
  • שליש כוס שמן זית
  • 2-3 כפות צלפים כבושים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות אורגנו יבש
  • קופסת פילטים של אנשובי (לגירסה טבעונית: עגבניות מיובשות)
  • זיתים שחורים מגולענים

אופן ההכנה:

  1. מתחילים בבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים היטב על משטח מקומח לפחות שלוש דקות עד לקבלת בצק גמיש, חלק ולא רטוב מדי.
  2. מגלגלים במעט שמן זית, שמים בקערה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
  3. לשים שוב ומחלקים לשני כדורים. כל כדור יספיק לפיסלדייר משפחתי אחד (ניתן לשמור בצק שאין משתמשים בו במקרר במשך יומיים ובמקפיא במשך חודש).
  4. להכנת הציפוי: קולפים את הבצלים, חוצים ופורסים לפרוסות הגי דקות שאפשר. מזהיבים היטב בשמן הזית במחבת רחבה. זה לוקח זמן. לא לחפף!
  5. מסירים מהאש. מתבלים את הבצלים המוזהבים במלח, פלפל ואורגנו, מוסיפים את הצלפים, מערבבים ומניחים בצד.
  6. מרדדים חצי מכמות הבצק לעלה דק בגודל התבנית המלבנית הגדולה של תנור האפייה.
  7. זורים על התבנית קמח תירס ומניחים מעל את הבצק. מורחים אותו במעט שמן זית ומשטחים עליו את תערובת הבצל. אופים בחום של 200 מעלות חצי שעה.
  8. מוציאים מהתנור ומסדרים על פני המאפה מקלעת של פילטים של אנשובי או של עגבניות מיובשות פרוסות דק. במרכזי המשבצות שנוצרו מסדרים זיתים שחורים מגולענים.
  9. מגישים חם.