יש בקרבנו ציבור מסוים של אנשים בעלי התמכרות לדובדבני וישניאק. “נו, כבר יש?”, הם שואלים את המוכר בתחילת עונת הדובדבנים. “נו, מתי הם יגיעו?”, הם מנדנדים בטון דאוג. ואז, כשהדובדבנים החמצמצים האלה מגיעים לביקור קצרצר (ורק בדוכנים נבחרים) – הו, איזו שמחה! “יש וישניאק!”, הם מודיעים לקולגות, “רוצו לשוק!”.

אלה לא דובדבנים, אלה דובדבני וישניאק!

אלה לא דובדבנים, אלה דובדבני וישניאק!

ולמה? או. ישעתי שתשאלו. במקרה שלי, זה כדי להכין ליקר וישניאק – אדום ומתוק וטעים ואלכוהולי, המככב כמתנה מובחרת שאני מעניק לחברים חנפנים במיוחד. מי שעובד אותי כדבעי כל השנה (ואין רבים כאלה, לצערי) – זוכה בבקבוק של האדום-האדום הזה. ההכנה אינה מסובכת אבל יש ליישן את הליקר עם הדובדבנים לפחות שלושה חודשים כדי שהטעם והצבע יתייצבו. ולפני פיזור הריני מביא גאולה ומביא דברים בשם אומרם – את המתכון קיבלתי מחברי המוכשר והאהוב שמיל הולנד, מחבר הספר ‘שמאלץ’.

יאללה, לעבודה.


החומרים הדרושים
  • 2 קילו דובדבני וישניאק
  • 1 קילו סוכר
  • כמה מקלות קינמון
  • וודקה

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הדובדבנים. אין צורך לגלען או להסיר גבעולים. רק לשטוף.
  2. מכניסים לבקבוקים או לצנצנות יחד עם הסוכר ומקלות הקינמון - שכבה מזה ושכבה מזה וחוזר חלילה.
  3. יוצקים לבקבוק וודקה עד לשפתו וחותמים. מנערים.
  4. שומרים בארון שלושה חודשים.
  5. מקץ שלושה חודשי יישון, יוצקים את הנוזל האדום לבקבוקים. אפשר לדלל בעוד וודקה או להמתיק יותר עם רוצים. את הדובדבנים ספוגי הוודקה שנשארו בבקבוק היישון מגלענים ומוסיפים לעוגות או לגלידה.