לא להאמין כמה שכרוב הוא ירק גדול. כל פעם שאני קונה ראש כרוב כדי להוסיף קצת לסלט או למרק, אני נתקע עם שלושת רבעי כרוב שאין להם שימוש. וזה הרי לא ייתכן. שאני אזרוק?! חלילה.

בשבוע שעבר, כשנתקעתי עם שאריות כרוב ותסכול גובר, נזכרתי שבמחברת המתכונים שלי יש פתק עתיק בכתב ידה של אורית פרי (בעלת המסעדות ‘מועדון אלון’ ו’אוריתה’ לשעבר), עם מתכון לכרוב כבוש בשום, סוכר ופלפלים חריפים.

נו, צללתי לתוך המחברת (שעם השנים הפכה לערימת דפים תלושים, מצהיבים, משורבטים, מצולמים ובעיקר מבולגנים) ואחרי 27 דקות נוסטלגיה אפילו מצאתי. הנה המתכון, והוא נפלא.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 1 ראש כרוב (או כמה שיש)
  • 8 פלפלים אדומים חריפים
  • 10 שיני שום חצויות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס חומץ לבן
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הכרוב לפלחים גדולים (בערך בגודל שתי קופסאות גפרורים) ותוחבים לצנצנות יחד עם השום ופלפלים .
  2. מחלקים את הסוכר בין הצנצנות (מפזרים מעל הכרוב ומנערים מעט כדי שהסוכר ירד למטה).
  3. מערבבים מים וחומץ ויוצקים לתוך הצנצנות עד שפתן.
  4. סוגרים ומנערים היטב, כדי שהסוכר יימס.
  5. הכרוב מוכן לאכילה תוך שלושה ימים. עד האכילה יש לנער את הצנצנת מדי יום. אחרי הפתיחה יש לשמור במקרר.