אני כבר מזהיר: הכנת מרינדה לחמוצים סיניים היא עסק קצת מסריח – כל מתכון הכרוך בהרתחת חומץ הוא קצת מסריח. אבל התוצאה כל כך מלבבת וטעימה ויפה וממכרת, שאתם תראו שאתם תודו לי.

קצת מסריחה, המרינדה

קצת מסריחה, המרינדה

את החמוצים הסיניים מכינים מכל הירקות הפריכים והקשים שיש + מלפפון, שגם עובד טוב. זה כמובן לא מתאים לעגבניות או לחסה או לפטריות, אבל יש מספיק ירקות אחרים – זולים וצבעוניים וטעימים, כך שאנחנו לגמרי, אבל לגמרי לא בצרות. הכמויות שבמתכון מספיקות לשלוש צנצנות בינוניות או לאחת ענקית ממש. אני בעד להכין כמה צנצנות כי החמוצים האלה הם מתנה מעולה להביא כשמוזמנים לארוחה אצל חברים.

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • 2 גזרים
  • 2 מלפפונים
  • 1 כרוב לבן קטן
  • 1 כרובית קטנה
  • 3 פלפלים מתוקים (אחד מכל צבע)
  • 10 צנוניות
  • 1 קולורבי
  • 1 בצל לבן גדול
  • למרינדה:
  • 8 כוסות מים
  • כוס וחצי חומץ הדרים
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס רוטב סויה
  • חצי כוס יין לבן יבש
  • 10 שיני שום מעוכות
  • 3 פלפלים חריפים פרוסים דק
  • פיסת ג'ינג'ר באורך 12 ס"מ קלופה וקצוצה

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הירקות: קולפים את הגזרים ופורסים לעובי חצי ס"מ. שוטפים את המלפפונים ופורסים (עם הקליפה) לעובי חצי ס"מ. חותכים את הכרוב לפרוסות עבות. מפרקים כרובית לפרחים. שוטפים פלפלים ופורסים גס (ללא הזרעים, כמובן). חוצים צנוניות. קולפים ופורסים גס בצל וקולורבי.
  2. מכינים את המרינדה: שמים את כל החומרים בסיר, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסוכר נמס. זהירות – הרתחת חומץ היא עסק קצת מסריח. עדיף לעבוד כשדלת המטבח סגורה (לטובתכם לא הלכתם על מטבח פתוח) והחלונות פתוחים.
  3. מסדרים את הירקות בצנצנות בשכבות צבעוניות. דוחסים כמה שאפשר. יוצקים מעל מרינדה וחותמים.
  4. מצננים ואז שומרים במקרר.
  5. החמוצים מוכנים לאכילה כעבור 48 שעות ויכולים להישמר במקרר שבוע.