החומרים הדרושים
  • 1 כוס פריקה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • שליש כוס שמן זית
  • 1 כוס צימוקים בהירים
  • 1 כוס שמיר קצוץ
  • מלח ופלפל
  • חצי כפית שטוחה קינמון
  • 100 גרם צנוברים
  • ירקות למילוי:
  • עגבניות מרוקנות
  • פלפלים מרוקנים
  • חצילים קטנים מרוקנים
  • קישואים קטנים מרוקנים
  • לרוטב:
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות (מקופסה)
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
  • 2 כוסות מרק עוף (מאבקה)
  • מלח ופלפל
  • שזיפים מיובשים מגולענים או משמשים מיובשים

אופן ההכנה:

  1. משרים את הפריקה במים לשעה. מסננים.
  2. בינתיים קולים את הצנוברים עד להזהבה בסיר ללא שמן. מעבירים לקערה.
  3. יוצקים לסיר את שמן הזית ומזהיבים בו את הבצל. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים דקה.
  4. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הפריקה המסוננת, מלח, פלפל, קינמון וצנוברים.
  5. ממלאים בתערובת את הירקות. מסדרים את הירקות הממולאים בסיר או בתבנית אפייה. תוחבים ביניהם שזיפים או משמשים מיובשים.
  6. מכינים רוטב מכל חומרי הרוטב (חוץ מהפירות המיובשים שכבר בסיר) ויוצקים על הירקות. מכסים ואז: או שמבשלים בסיר – מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים שעה על אש קטנה – או שאופים בתנור (מכוסה בנייר אלומיניום) בחום של 180 מעלות למשך שעה.