מי אמר שפיצה חייבת להיות אדומה? קבלו מתכון לפיצה ירוקה, עם בצק נהדר, מחית ירק בתור מצע, וירקות פריכים מעל! אני מודה: הרעיון אינו מקורי שלי – ליקטתי אותו בהמיספרה הדרומית, וליתר דיוק בבריזביין שבאוסטרליה, שם הוגשה לי הפיצה המשובחת הזו:

פיצה ירוקה. כך נראה המקור האוסטרלי

פיצה ירוקה. כך נראה המקור האוסטרלי

מיד בשובי ארצה, חשתי למטבח והכנתי את אחותה הישראלית: הבצק קצת רך יותר מהבצר הרגיל שלי, מחית הירק שבבסיס מורכבת מבוקולי, בצל, שום, כרוב ניצנים ופטרוזיליה (אבל אפשר כל מה שירוק ואוהבים), ולתוספת פריכות ואומף – שבבי שקדים קלויים ממעל. יצא מדהים!

יאללה, לעבודה:


החומרים הדרושים
  • לבצק:
  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים
  • 1 כוס מים פושרים
  • שליש כוס שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • שליש כוס שמן זית
  • לממרח:
  • 2 כוסות תפרחות ברוקולי
  • 1 כוס כרוב ניצנים (או כרוב רגיל)
  • 4 שיני שום
  • 1 זר פטרוזיליה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • ללמעלה:
  • 1 כוס תפרחות ברוקולי
  • 1 כוס אפונה (אפשר מהקפאה)
  • 5 בצלים ירוקים
  • 8 בצלצלי שאלות קלופים וחצויים (או בצל גדול חתוך לשמיניות)
  • 5 שיני שום קלופות וחצויות
  • מעט שמן זית
  • שני שליש כוס שבבי שקדים מולבנים (בצורת גפרורים)
  • 1 כדור גדול של מוצארלה טרייה
  • 1 כוס פירורי פטה
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מתחילים בבצק: שמים את כל החומרים במעבד מזון, מעבדים לכדור בצק, מוציאים למשטח מקומח קלות ולשים שתי דקות. מתפיחים עד להכפלת הנפח.
  2. בינתיים, מכינים את הממרח: שמים את כל החומרים במעבד המזון (אין צורך לשטוף אותו) ומרסקים היטב למחית ירוקה.
  3. מחממים תנור לחום מקסימלי.
  4. חולטים את תפרחות הברוקולי והאפונה לחצי דקה במים רותחים. מסננים ומעבירים למי קרח (כך יישמרו הצבע והמרקם).
  5. מרדדים את הבצק (או מותחים בידיים) לעלה גדול ששוליו מעט עבים יותר ממרכזו. זורים קמח תירס על תבנית אפייה גדולה ומניחים עליו את עלה הבצק.
  6. מורחים את עלה הבצק במעט שמן זית ואחר כך בכל הממרח. משאירים סנטימטר נקי בשוליים.
  7. קוצצים גס את המוצארלה ומפזרים מעל.
  8. אופים כך עד ששולי הבצק מתחילים להזהיב והמוצארלה נמסה. בזמן האפייה קולים במחבת את השקדים עד הזהבה, מעבירים לצלחת לצינון, יוצקים לאותה מחבת מעט שמן וצורבים קלות את הבצלים והשום שייזרו מעל הפיצה.
  9. מוציאים את הפיצה מהתנור ומפזרים עליה תפרחות ברוקולי, בצל ירוק קצוץ ואפונה, וגם בצל ושום צרובים. מפזרים מעל פירורי פטה ומחזירים לעוד 5-10 דקות של אפייה בחום גבוה, עד ששולי הבצק משחימים.
  10. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את השקדים הקלויים ומגישים.