מרק הפטריות של אופרה ווינפרי מלווה אותי כבר שנים. זה המתכון הראשון (!) שבישלתי בטלוויזיה, בפרק הראשון של העונה הראשונה של ‘עושים שוק’, כשעוד כתבנו על פפירוס והמחשבים עבדו על פחם. זה המתכון הראשון שנתתי בטור שלי באתר ‘בישולים’ של אסם וגם בעיתונות הכתובה נתתי אותו לא פעם. תמיד כולם התלהבו, כי יש בו שילוב של פשטות, טעם נפלא, מרקם עשיר מאוד ומעט מאוד קלוריות.

עם השנים הפכתי לעצל (וקשיש). החורף הזה, אני מתמקד בהכנת אותו מרק אבל עם פחות מרכיבים ובאופן מקוצר. יוצא אחלה. תוך פחות מחצי שעה יש מרק שהוא ארוחת ערב. לא שיחוק? אז הנה:


החומרים הדרושים
  • 2 בצלים גדולים
  • 6 כפות שמן
  • 1 כף גדושה קמח
  • 1 כף שטוחה קארי
  • 1 כף גדושה אבקת מרק עוף או פטריות
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 1 וחצי ליטר חלב (אפשר 1%)
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר מרק. קוצצים את הבצלים ומטגנים עד שמתחילים להזהיב.
  2. מוסיפים בבת אחת את הקמח, הקארי ואבקת המרק ובוחשים היטב כך שהבצל יצופה באבקה. יוצקים פנימה מיד את החלב ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ.
  3. מביאים לסף רתיחה. בינתיים קוצצים גס את הפטריות.
  4. מוסיפים את הפטריות למרק. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש קטנה עשר דקות. בוחשים ומקרצפים את תחתית הסיר מדי שתי דקות (לקמח ולקארי יש נטייה לשקוע ולהישרף).
  5. מגישים חם, עם לחם (או עם פריכיות לאדוקים שבינינו).