וברצינות: יש יותר ויותר צמחונים, חצימחונים וטבעונים בעולם, אשר על כן אתה מוצא את עצמך נדרש שוב ושוב לשאלות כמו “יש את זה מקמח מלא?”; “רגע, רגע, זה לחם דגנים או לחם שיפון?!”; “במרק יש אבקת מרק עוף?”; ברוטב יש ציר בשר?”; “אלה ביצי חופש?”; הנבטים הם סתם נבטים או שיש נבטוטים אורגניים?”; אפשר קינואה במקום פתיתים?” ועוד ועוד הטרחות איומות שמצד אחד אתה אומר – אם זה חשוב למישהו (בדרך כלל מישהי) – לבריאות. למה לא. מצד שני בא לך להשיב: מותק, למה באת למסעדה? צאי למרעה ודי!

 

 

עוגיות גרנולה ושוקולד צ’יפס על מפית מרגשת

ועדיין, יש מסעדות צמחוניות וחצימחוניות טעימות ולבביות. כבר נכתב כאן על ‘זכאים’ ו’טנאת’ התל אביביות שחוטאות בטבעונות ועושות את זה נפלא.  והנה, בקמפוס גבעת רם של האוניברסיטה העברית בירושלים, עברה מסעדת ‘העברית’ (שאפו על השם!) מטמורפוז: מעתה היא לא רק המנזה הטובה בעיר, היא גם מספקת תפריט טרחוני למהדרין: יש קציצות עדשים שחורות, יש סלטים בשפע, יש עוגיות גרנולה ושוקולד צ’יפס, יש שקשוקה כתומה (עם דלעת! זה לא טבעוני בגלל הביצים, אבל זה נורא יפה) ויש סלט גרגרי חומוס חריף שמצד אחד אינו חריף בכלל, אבל מצד שני הוא ממש מתוק.

כל זה באווירה נעימה ומוארת, בסביבה אינטלקטואלית להלל ובמחירי הפסד. לא נרוץ לשם? בטח שכן.