בינגו!

נדמה שאין שבוע שבו לא נפתח בית אוכל חדש בסמטאות שוק הכרמל. אבל הפעם - בינגו!

כולם זוכרים את ‘ראצ’ה’, בית האוכל הגרוזיני הצוהל של לילי בן שלום. כולם זה הירושלמים (שם הוא נפתח) והתל אביבים (לשם הוא עבר. אבל הוא נסגר. עכשיו פתחה בן שלום את ‘ללה’ (Lela) – זהו שמה המקורי בגרוזינית – בסמטת חבשוש 42 בשוק הכרמל. אין מדובר במסעדה אלא בבית מאפה גרוזיני (עם מקומות ישיבה לאכול), אבל אל דאגה, יש פה כל הסממנים של בית אוכל גרוזיני משובח: עיצוב דרמתי, מאמות עמלניות במטבח, צ’צ’ה בשפע ובעיקר הרבה-הרבה ללה.

עיצוב גרוזיני דרמתי, ללה

האוכל מקסים, בעיקר החצ’אפורי פנובאני, שהם מאפים מבצק מיוחד המועשר באלכוהול (זה לא ניכר בטעם. רק במרקם). מובן שאפשר למצוא את כל הקלאסיקות, אבל שימו לב – רק בגירסאות חלביות, כי המקום כשר. כך שהחינקאלי, למשל, ממולאים בגבינה ולא בבשר כבש. כדאי לשים לב לחצ’אפורי אצ’ארולי (עם הביצה) – הכי דשן ועשיר שיצא לי לטעום, בארץ או בגיאורגיה.

חמד של מקום. שוק הכרמל הרוויח, ואנחנו עוד יותר.

מה הבוטן ליין

כיפאק לגרוזיה!
מסעדת ללה
תגיות
דילוג לתוכן