גיל חובב נולד בירושלים בשנת תשכ”ב (1962). הוא בוגר הגמנסיה העברית והאוניברסיטה העברית (צרפתית ובי.איי כללי). שירת ארבע שנים בחיל המודיעין ונסק לדרגת רב סמל (זכאי הצדעה).

את דרכו העיתונאית התחיל חובב כמבקר בארים במקומון הירושלמי ‘כל העיר’ ולאחר מכן מילא תפקידי עריכה וכתיבה רבים בעיתונים ‘העיר’, ‘חדשות’, ‘הארץ’, ‘טיים אאוט’ ו’ידיעות אחרונות’. כתב, ערך והגיש סדרות טלוויזיה רבות וביניהן ‘שום, פלפל ושמן זית’, ‘עושים שוק’, ‘קפטן קוק’, ‘מצעד האוכל הישראלי’, ‘המנה של המדינה’, ‘השף המעופף’, ‘עניין של טעם’ ו’אוכל למחשבה’ שעיקרה היה ראיונות עם חתני פרס נובל בארץ ובעולם.

זה עשרים וחמש שנים משמש חובב מבקר מסעדות בכלי תקשורת שונים. כיום הוא מגיש פינת ביקורת מסעדות זולות בתכנית ‘בילוי נעים’ בגלי צה”ל וכותב ביקורת מסעדות באינטרנט. בנוסף, חובב הוא הבעלים של ‘הוצאת קרפד’ – הוצאת ספרים שהקים לפני כעשור, ובה ראו אור ספריו וספרים של נילי אושרוב, שמיל הולנד, יונתן רושפלד, אביבה בן יוסף ואחרים.

חובב כתב רומן (‘קיטש’), שני אוספי סיפורים (‘מטבח משפחתי’ ו’סוכריות מהשמיים’) ולמעלה מתריסר ספרי בישול. הוא מרצה בנושאים שונים (שאינם קשורים באוכל דווקא) בארץ ובחו”ל ומאוד חשוב לו להדגיש שהוא שונא סושי.

חובב חי בתל אביב עם בן זוגו זה עשרים וחמש שנים. יחד הם מגדלים את בתם בת התשע.